אם אנחנו מסתכלים על עולמות הקוד אז במרבית המקרים כאשר אנחנו רוצים לבנות אתר פשוט ומהיר אנחנו נוכל לעשות את זה באמצעות קוד HTML וקוד CSS.
קוד HTML משמש ליצירת התוכן שמופיע בתוך העמוד (טקסט, תמונות וכו'..), קוד CSS הוא הקוד שמאפשר לנו לשלוט בצורה שבה אנחנו רואים את העיצוב וקודים נוספים כמו PHP מאפשרים לנו לעשות ליצור אתרים דינמיים שמשתנים לפי פעולות של הגולש.
במאמר הזה נדבר על הנושא של שימוש בקוד CSS, נדבר על איך אפשר להשתמש בקוד CSS באתרים השונים, איך אפשר להעלות קוד CSS לשרת האחסון ומה החסרונות של שימוש בקבצי CSS.
איך לבנות אתר בחינם בשעה וחצי?
יש לי הצעה מעניינת עבורך, יצרתי הדרכה מלאה של למעלה משעה וחצי שתלמד אותך איך לבנות אתר מ-0 בחינם כולל רכישת אחסון ודומיין. נשמע מעניין? אשמח לשלוח לך אותה למייל.
✓ על ידי מילוי הטופס אני מאשר/ת קבלת טיפים, מדריכים בחינם וחומר פרסומי למייל
למה צריך אחסון אתרים?
ברגע שהתחלנו לשחק עם קוד CSS ו-HTML אז אנחנו יכולים לבצע את השינויים ולעשות כל מה שאנחנו רוצים על המחשב ולראות את השינויים בדפדפן ללא צורך בשרת אחסון.
אם אנחנו מתחילים להתפתח גם לשפות אחרות כמו למשל PHP אז בשפות מסוג זה אנחנו כבר לא יכולים לבצע את השינויים באתר באופן פשוט ואם אנחנו לא מתקינים תוכנות ייעודיות שיעזרו לנו להריץ את הקוד נצטרך להעלות את האתר לשרת אחסון רק בשביל לצפות באתר שבנינו ובשינויים שאנחנו עושים.
בנוסף אנחנו נצטרך גם שרת אחסון כאשר אנחנו רוצים להציג את האתר ואת הקוד שבנינו למשתמשים אחרים כי אנחנו לא יכולים להציג את האתר לגולשים אחרים מתוך המחשב שלנו (בעצם אולי זה אפשרי אבל זה לא משהו שתרצו לעשות).
לאחר שהבנו שאנחנו צריכים שירותי אחסון אתרים כאן מתחיל התהליך של מציאת חברת אחסון והתהליך של הבנת המשאבים שאנחנו צריכים כדי לבחור את החברה הנכונה.
העלאת קוד CSS ו-HTML לאחסון
חשוב להבין שלאחר שאנחנו רוכשים אחסון אתרים אז זה לא מספיק לרכוש רק את האחסון. ביחד עם שרת האחסון צריך גם שיהיה לנו דומיין כדי לאפשר לאנשים אחרים להיכנס לאתר ולצפות בקוד שיצרנו.
ללא דומיין אומנם הקבצים יהיו על האתר אבל לאף אחד חיצוני מחוץ לאתר לא תהיה גישה אליהם. אז אחסון ללא דומיין משתווה לבנייה של האתר על המחשב מבלי היכולת לשתף את הקבצים.
דומיין היא הכתובת של האתר שאנחנו מכניסים בדפדפן וברגע שאנחנו גם רוכשים דומיין ומקשרים אותו לאחסון נוכל להעלות את הקבצים ולאפשר לגולשים אחרים לצפות בקוד שבנינו.
בדרך כלל אם מדובר על אתרים פשוטים שנבנו עם קוד CSS ו-HTML אז אין צורך באחסון עם הרבה משאבים שעולה הרבה כסף ובמרבית המקרים תספיק חבילת האחסון הזולה ביותר. בדרך כלל גם אתר שנבנה ב-HTML זה יהיה אתר שלא מתעדכן וסביר להניח שהוא אתר שלא יקבל הרבה כניסות.
אם יהיה לכם מזל והאתר יתחיל לקבל כמות גדולה של כניסות אז יהיה צורך לשדרג את חבילת האחסון. כאשר כמות הכניסות ממש גדולה לפעמים גם יהיה צורך לרכוש שרת וירטואלי (VPS) אבל שם העלויות גבוהות יותר וזה מתאים בעיקר לאתרים שמקבלים אלפי כניסות ביום (צרות של עשירים).
עדכון של קוד CSS באחסון
לאחר שאנחנו מעלים אתר לאוויר החלק הפחות נעים יהיה לעדכן את קבצי האתר באחסון. אם מדובר על אתר שנבנה באמצעות קוד HTML וקוד CSS אז העדכון הוא תהליך לא נעים.
בשביל לבצע עדכון לקובץ CSS יש צורך בכל פעם להעלות אותו מחדש לשרת האחסון ולהחליף את הקובץ הישן בקובץ החדש. העדכון הזה יכול לגזול זמן רב בעיקר כאשר מבצעים את השינויים לעיתים קרובות.
אבל זאת לא הבעיה היחידה שיש עם CSS. במידה ואנחנו משתמשים בקוד CSS אז בהתאם להגדרות של השרת ולהגדרות שאנחנו בוחרים לעיתים חלק מהגדרות יגרמו לכך שהדפדפן ישמור קבצי מטמון של תמונות ושל קבצי CSS.
במקרים כאלו גם כשאר אנחנו מעדכנים את הקוד CSS בתוך העמוד אז עבור חלק מהגולשים לא ניתן יהיה לראות את השינויים. בשביל לראות את השינויים הם יצטרכו לרענן את העמוד באמצעות CTRL + F5 או להיכנס אל העמוד/אתר באמצעות חלון גלישה בסתר.
להסביר את הנושא הזה לכל גולש שנכנס לאתר יכול להיות קצת בעייתי ואחת הדרכים להתמודד עם זה היא לבטל את הזיכרון מטמון של הדפדפן אבל החיסרון של זה הוא שהאתר ייטען באופן יותר איטי.
אלו הם החסרונות של CSS על ידי העלאה ידנית לשרת האחסון ואנחנו מקווים שהמאמר הזה סייע לכם בדרכים להתמודדות איתם.
עוד לא צפיתם בהדרכה? זה בחינם!
אני רוצה ללמד אתכם לבנות אתר אחד בחינם. מדובר על הדרכה של למעלה משעה וחצי שבה אני אלמד אותך מ-0 לבנות אתר כולל רכישת אחסון ודומיין. לקבלת ההדרכה למייל באופן מיידי יש להשאיר פרטים מתחת.
✓ על ידי מילוי הטופס אני מאשר/ת קבלת טיפים, מדריכים בחינם וחומר פרסומי למייל
אם אהבתם את המדריך ואתם רוצים לשתף אותו ניתן לעשות זאת על ידי לחיצה על כפתורי השיתוף מתחת: