לימוד CSS » השוואת מחירי אחסון אתרים – זול ואיכותי

השוואת מחירי אחסון אתרים – זול ואיכותי

נכתב ע"י יוחאי ירמיהו

אז מה כולנו בסוף רוצים? אחסון אתרים מהיר, איכותי, עם תמיכה טובה והכי חשוב בזול, וכמה שיותר זול יותר טוב (-: אבל האם יש חיה כזאת ואפשר למצוא אחסון סופר איכותי וגם זול?? ספוילר זה אפשרי אבל כנראה לא בארץ וצריך לבצע כמה טריקים קטנים (-:

לכל מי שרוצה להתעמק יותר בטריקים של חברות אחסון מומלץ לצפות בסרטון הבא

בחירת אחסון אתרים זול ואיכותי

טבלת חברות אחסון מומלצות מהארץ ומחו"ל

חברת אחסוןמחיר התחלתיסוג האחסוןציוןקישור
קלאודוויז
קלאודוויז אחסון בענן
החל מ- $11 לחודש
הנחת קופון: YOCHAY
אחסון מחו"ל9.5מעבר לאחסון
הוסט הרמדה
אחסון הוסט הרמדה
החל מ- $2.49 לחודשאחסון מחו"ל8מעבר לאחסון
פאסט קומט
אחסון פאסט קומט
החל מ- $1.79 לחודשאחסון מחו"ל7.5מעבר לאחסון
ונגוס
אחסון ונגוס
החל מ-34 ש"ח לחודשאחסון מחו"ל7.5מעבר לאחסון
הוסטינגר
הוסטינגר - אחסון זול
החל מ- 9.99 ש"ח לחודש
הנחת קופון: YOCHAY
אחסון מחו"ל7מעבר לאחסון

איך לבנות אתר בחינם בשעה וחצי?

יש לי הצעה מעניינת עבורך, יצרתי הדרכה מלאה של למעלה משעה וחצי שתלמד אותך איך לבנות אתר מ-0 בחינם כולל רכישת אחסון ודומיין. נשמע מעניין? אשמח לשלוח לך אותה למייל.

מציאת אחסון אתרים זול

הגענו לחלק המעניין באמת, החלק שבו אנחנו מוצאים אחסון אתרים זול ואיכותי. אחת התפיסות הלא נכונות שיש בעולם היא שאי אפשר למצוא שירות איכותי ובזול.

בפועל זה אפשרי אבל צריך פשוט לדעת לחפש בצורה טובה. קודם כל אם אתם מחפשים אחסון אתרים איכותי ובזול אז אתם כנראה לא תמצאו אותו בארץ ויהיה צורך לחפש בחברות אחסון במדינות אחרות במקום.

בארץ הכל יקר ואפשר להוסיף למחיר גם מע"מ. מקבלים פחות משאבים, תמיכה לא איכותית שלא עובדת בסוף שבוע ומשלמים הרבה יותר. אם המטרה העיקרית שלכם היא זול אז זה לא יגיע מישראל.

לעומת זאת יש אחסונים מחו"ל שיאפשרו לעשות את זה בזול אבל יש בדרך כלל טריק שחייב להכיר לפני שבוחרים אחסון אתרים זול, כי זה עשוי לעלות לאחר מכן ביוקר.

בנוסף חשוב לציין שאם האתר פונה לישראלים כדאי לבחור בשרת מאירופה שמחזיר מהירות טובה לארץ. בדרך כלל שרתים מגרמניה יעשו עבודה טובה ושרתים מלונדון ואמסטרדם גם יחזירו מהירות טובה לארץ. שרתים ממדינות כמה קנדה, ארצות הברית וכו'… יחזירו מהירות נמוכה ובגלל זה הם פחות מומלצים.

הטריק של חברות האחסון הזולות ואיך לעקוף אותו

רגע לפני שנדבר על חברות האחסון חשוב לדעת שיש טריק לרוב חברות האחסון הזולות בעולם. 

אתם רואים את התמונה מתחת??? התמונה שבה מוצג לנו ממש באופן יפה המחיר של $1.79 לחודש עם 80% הנחה?? כן, כן, נשמע כמו אחלה מחיר וממש זול נכון?

אבל יש פה מכשול קטן, והמכשול הזה הוא המחיר שמופיע מתחת למחיר המלא. אז אם אני מסתכל על האחסון המאוד בסיסי של ה-$1.79 לחודש זה רק לתקופת ההתקשרות. ולאחר תקופת ההתקשרות המחיר יעלה ל-$8.95 (תקופה ההתקשרות יכולה להיות חודש, שנה, 3 שנים או מה שבוחרים בעת רכישת האחסון).

בחבילה של $2.39 המחיר יעלה ל-$11.95 דולר, ובאופן ממוצע ברוב חברות האחסון השיתופי לאחר תקופת ההתקשרות המחיר יעלה פי 3-4 מהמחיר ששילמתם בפעם הראשונה.

אז איך פותרים את הבעיה? ואיך להתמודד עם אחסון אתרים זול כשהמחיר עולה?? רוכשים את האחסון ל-3 שנים במחיר הזול שמופיע באתר ולאחר 3 שנים מעברים את האתר לאחסון אחר או שרוכשים חבילה נוספת באותו אחסון במחיר הזול ל-3 שנים נוספות (עדיף עם מייל חדש אבל לא חובה).

זאת הדרך לעקוף את הטריק של חברות האחסון ולשלם מעט כסף על אחסון איכותי לאורך זמן. המטרה שלהם היא לגרום לנו לחדש במחיר המלא והמטרה שלנו היא לשלם כמה שפחות ולחדש עם חבילה חדשה באותו מחיר.

טריקים של אחסון אתרים זול

מלבד הנושא של המחיר המשתנה יש עוד המון טריקים של חברות אחסון שצריך להכיר לפני שנכנסים למסע של בחירת חברת אחסון. בסרטון מתחת יש לכם למעלה משעה של תוכן על כל טריק אפשרי וכל פרמטר שצריך להכיר לפני שבוחרים אחסון זול.

חשוב לציין שהסרטון צולם לפני די הרבה זמן אז דברים השתנו אבל רוב התוכן שם עדכני ועדיין רלוונטי.

אחסון קלאודוויז (Cloudways) - החל מ-$11 לחודש - לא זול אבל טוב

אז האם האחסון של קלאודוויז ב-$11 דולר לחודש (ואפילו יותר) הוא נחשב זול?? הכל יחסי לפי מה שאתם צריכים. האחסון של קלאודוויז מיועד לאתרים היותר חזקים שצריכים יותר משאבים ואת היכולת לגדול במידת הצורך.

באחסונים שיתופיים המשאבים מאוד מוגבלים וכאשר האתר מקבל כמות גדולה של כניסות הוא יתחיל לקרוס ויהיה צורך להחליף לאחסון אחר. אז לפעמים זול עולה ביוקר אם האתר שלכם צורך הרבה משאבים ואחסוני VPS כמו קלאודוויז מספקים מוצר טוב עם תמיכה ברמה מאוד גבוהה לעומת המתחרים.

היתרונות של קלאודוויז הם שאין התחייבות ואפשר לעזוב מתי שרוצים (בשונה מרוב האחסונים שכובלים אותנו לכמה שנים).

היתרון השני הוא היכולת לשדרג את החבילה של האחסון בלחיצת כפתור וללא צורך בכאבי ראש מיותרים. אז זה קצת יותר יקר ממה שנציג כאן אבל הוא מומלץ מאוד למי שרוצה אחסון אתרים איכותי.

מתחת אפשר לראות סרטון הדרכה עם פרטים נוספים על האחסון ואפשר למצוא מדריך נוסף ויותר מקיף על ידי לחיצה כאן.

סרטון הדרכה מקיף לאיך לעבוד עם קלאודוויז

סרטון הדרכה מקיף לאיך לעבוד עם קלאודוויז

קופון 30% הנחה ל-3 חודשים: YOCHAY

Vangus - ואנגוס - אחסון ישראלי החל מ-34 ש"ח לחודש

אחסון ישראלי המגיע עם פאנל ניהול פשוט וקל לשימוש, מציע מגוון רחב של אפשרויות. השירות מאפשר לכם לאחסן את האתר שלכם על גבי השרתים של גוגל Cloud במחירים נוחים אבל עם מגבלה אתרים די רצינית.

השירות של ונגוס כולל אפשרויות מתקדמות שלא נראה באחסונים שיתופיים אחרים, כמו בניית אתרים ללא דומיין, סביבת פיתוח, פתרונות אבטחה מתקדמים, גיבויים יומיים ל-14 ימים ועוד…

למי שמחפש אחסון ישראלי ומעדיף לשלם קצת יותר, ונגוס יכולה להיות בחירה לא רעה עבורכם.

אחסון HostArmada - החל מ-$2.49 לחודש

אחסון נוסף ונחמד שמהווה תחליף לא רע למי שאהב להשתמש ב-Fastcomet זה האחסון של HostArmada. התמיכה שלהם לא ברמה של Fastcomet אבל היא גם טובה ומבחינת משאבים היום הם מציעים יותר משאבים ופחות הגבלות מפאסטקומט.

זאת גם אופציה מעולה שכדאי להכיר ושווה לבחון אותם. אני כרגע בוחן אותם עם שרת אחד ואני אדע לעדכן יותר לאחר שהם יעברו את מבחן הזמן במידה ויהיו בעיות באחסון.

אחסון פאסטקומט (Fastcomet) - החל מ-$1.79 לחודש

האחסון הראשון שנדבר עליו הוא האחסון של פאסטקומט. מדובר על אחסון מצוין עם תמיכה מצוינת ועבדתי איתם ב-4 שנים האחרונות והייתי מאוד מרוצה מהמוצר שקיבלתי.

לאחרונה הם הוסיפו קצת מגבלות לחלק מהחבילות וזה אומר שעדיף לבחור את החבילה השלישית ומעלה ולדעת שיהיה יותר קשה לאחסן כמות גדולה של אתרים שצורכים הרבה משאבים (פעם זה היה אפשרי).

אבל למרות המגבלות לעומת האחסונים הנוספים שקיימים בשוק (בארץ ובעולם) זה עדיין אחד האחסונים הכי מומלצים שיש וביחס למחיר הם שווים כל שקל. גם התמיכה שלהם ברמה עולמית, אז אם יש בעיה יש עם מי לדבר.

עדכון חשוב – לאחרונה פאסט קומט הורידו משאבים באופן משמעותי והוסיפו המון הגבלות. בנוסף ברגע שאתרים על האחסון עוברים את המגבלות הם מתחילים להוריד את האתרים מהאוויר. עדיף לנסות את הוסט הרמדה על פאסט קומט.

אחד האחסונים שנחשבו הכי "זולים" בעבר היה האחסון של הוסטינגר שאיפשר בעבר לרכוש אחסון בעלות של ב-$1 לחודש. הם עשו מהפכה בשוק ולאחר שהם צברו נתח שוק מספיק גדול הם התחילו להעלות את המחיר (אבל הם עדיין זולים).

היום ניתן לרכוש אחסון אתרים מהם במחיר משתלם שמתחיל מ-9.99 ש"ח לחודש ואפילו לקבל 3 חודשים בחינם. החיסרון וזה אולי גם היתרון שיש צורך לרכוש את האחסון ל-4 שנים כדי לקבל את המחיר הזול ביותר.

גם כאן מדובר על אחסון לא רע במחיר די משתלם ששווה לבדוק אם אתם מחפשים אופציה זולה לאחסון אתרים.

קופון 5% הנחה: YOCHAY

כמה מילים לפני שבוחרים אחסון בזול

חשוב לציין שאחסון בזול עלול לפעמים לעלות ביוקר. אחסונים מהסוג הזה יהיו מצוינים למרבית האנשים ולמרבית האתרים הפשוטים שלא מקבלים כמות גדולה של כניסות, אבל הם פחות יתאימו לאתרים גדולים שמקבלים הרבה כניסות בכל יום (מאות כניסות).

במידה והאתר שלכם מקבל כמות גדולה של כניסות האחסון של קלאודוויז יספק פתרון טוב ויאפשר לכם להתפתח ולשדרג חבילה במידת הצורך. אם מדובר על אתר פשוט שכמעט ולא מקבל כניסות אז הוסטינגר או פאסטקומט יהוו פתרון מצוין לתקציב נמוך.

ואם אתם מחפשים רשימה גדולה יותר של אחסוני אתרים (שחלקם זולים וחלקם יקרים) כאן יש לכם מדריך מקיף בנושא.

עוד לא צפיתם בהדרכה? זה בחינם!

 אני רוצה ללמד אתכם לבנות אתר אחד בחינם. מדובר על הדרכה של למעלה משעה וחצי שבה אני אלמד אותך מ-0 לבנות אתר כולל רכישת אחסון ודומיין. לקבלת ההדרכה למייל באופן מיידי יש להשאיר פרטים מתחת.

אם אהבתם את המדריך ואתם רוצים לשתף אותו ניתן לעשות זאת על ידי לחיצה על כפתורי השיתוף מתחת:

שיתוף בפייסבוק
שיתוף בטוויטר
שיתוף בוואטסאפ
שיתוף בלינקדאין

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אתכם:

האם עדיין צריך ללמוד CSS?

במאמר הזה נדבר על האם עדיין מומלץ ללמוד CSS בעידן שמשתנה בקצב מהיר עם AI או שעדיף לוותר וללמוד שפות אחרות או תחומים אחרים במקום CSS.

איך מעלים קבצי CSS לשרת אחסון?

במאמר הבא נדבר על כל מה שצריך לדעת כאשר אנחנו יוצרים אתרים באמצעות קוד CSS ו-HTML וכאשר אנחנו רוצים להעלות אותם לאוויר. נדבר על התהליך על החסרונות שלו.

כלי נגישות